1 paket jäst
5 dl kallt vatten
2 msk honung
2 msk valnötsolja
2 msk rapsolja
2 msk linfrö
2 msk krossat linfrö
½ dl solrosfrön
2 msk sesamfrön
1 msk havssalt
1 msk hel kummin
1 msk hel anis
1 msk hel fänkål
55 g grovt rågmjöl
220 g rågsikt
180 g fullkornsvetemjöl
300 g manitoba cream
Smula ner jästen i bunken och tillsätt vattnet. Kör på hastighet 1-2 tills jästen löst sig.
Mortla kummin, fänkål och anis.
Tillsätt samtliga ingredienser (utom lite av manitoba cream) och kör först på läge 1 i 5 minuter och höj därefter till läge två och kör några minuter till. Strö över manitoba cream och låt jäsa i minst 1 timme övertäckt.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt. Dela i bitar om 80 g och forma till bullar.
Låt jäsa på plåt i minst 1 timme,
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla de färdigjästa bullarna med kallt vatten.
Grädda i 5 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda i 8-10 minuter till.
Ta ut bullarna och låt svalna på bakgaller. Ät gärna direkt eller frys in.
No comments:
Post a Comment