Sunday, 28 February 2010

Pajdeg gjord med KitchenAid

Det går alldeles utmärkt att göra en matpajdeg i en KitchenAid. Det är dock viktigt att man använder flatblandaren.

100 g smör
180 g vetemjöl
1 nypa salt
2-3 msk kallt vatten

Låt smöret bli lite varmt.

Häll mjöl och salt i skålen .

Klicka ner smöret och sätt igång maskinen på läge 1. Kör i några minuter och tillsätt vatten på slutet så det bildas en deg.

Kavla mellan bakplåtspapper eller tryck ut degen med fingrarna i ett pajskal.

Ställ kallt i minst 30 minuter.

Förgrädda i 5-10 minuter och fyll därefter med valfri fyllning.


1 comment:

  1. Vad kul med en kitchen aid blogg! jag är en relativt nybliven Kitchen aid-ägare och behöver all inspiraion jag kan få :) Ikväll blir det nog paj om jag hinner...
    /Isabelle - På menyn

    ReplyDelete