150 g smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
240 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
1. Ta fram smöret och dela det i bitar en halvtimme innan baket ska börja.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Montera flatblandaren på KitchenAid.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform.
5. Vispa sockret och smöret pösigt.
6. Blanda i äggen under omrörning.
7. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken.
8. Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
9. Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret och citronskalet.
10. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
11. Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.
No comments:
Post a Comment