25 g jäst
2 msk rapsolja
1 tsk honung
5 dl kallt vatten
12 dl manitoba cream
1-2 tsk salt
1. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt rapsolja, honung och vatten. Sätt igång degblandaren och kör tills allt löst sig.
2. Tillsätt 10 dl av manitoba cream. Kör kitchenaid i 5 minuter på lägsta hastighet.
3. Tillsätt drygt 1 dl vetemjöl till och saltet. Kör i 7 minuter på hastighet 2.
4. Pudra över det sista mjölet och låt jäsa i 60 minuter.
5. Knåda degen lätt för hand och forma runda bullar à 60-70 gram. Låt jäsa på plåt i 45 minuter.
6. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Spruta in vatten och grädda i 5 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 8-10 minuter. Ta ut och spruta på vatten och låt svalna på galler.
No comments:
Post a Comment