Sunday, 21 February 2010

Enklaste frukostbullarna med KitchenAid

Detta är standard frukostbullarna hemma hos oss. De kräver inte så stor ansträngning och går bra att frysa in och ta fram vid behov

25 g jäst
2 msk rapsolja
1 tsk honung
5 dl kallt vatten
12 dl manitoba cream
1-2 tsk salt

1. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt rapsolja, honung och vatten. Sätt igång degblandaren och kör tills allt löst sig.

2. Tillsätt 10 dl av manitoba cream. Kör kitchenaid i 5 minuter på lägsta hastighet.

3. Tillsätt drygt 1 dl vetemjöl till och saltet. Kör i 7 minuter på hastighet 2.

4. Pudra över det sista mjölet och låt jäsa i 60 minuter.

5. Knåda degen lätt för hand och forma runda bullar à 60-70 gram. Låt jäsa på plåt i 45 minuter.

6. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Spruta in vatten och grädda i 5 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 8-10 minuter. Ta ut och spruta på vatten och låt svalna på galler.

No comments:

Post a Comment