
En KitchenAid gör detta klassiska tårtbottenrecept mycket enkelt.
Tårtbotten 8-10 port
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Smörj och bröa en springform.
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med KitchenAid, det tar ungefär 5 minuter.
Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl. Vänd ner mjölet med en slickepott i ägg och sockerröran.
Häll smeten i den smorda och bröade springformen.
Grädda sockerkaksbottnen på nedersta falsen 30-35 minuter. Om dtårtbottnen börjar bli mörk kan man lägga en bit aluminiumfolie över de sista 5-10 minuterna.
Låt kakan svalna en stund innan den tas ur formen och läggs på bakgaller. Man kan behöva en vass kniv för att den ska lossna.
No comments:
Post a Comment