Sunday 12 June 2011

Sockerkaksbotten till tårta


En KitchenAid gör detta klassiska tårtbottenrecept mycket enkelt.

Tårtbotten 8-10 port
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl

Gör så här:
Smörj och bröa en springform.

Värm ugnen till 175 grader.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med KitchenAid, det tar ungefär 5 minuter.

Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl. Vänd ner mjölet med en slickepott i ägg och sockerröran.

Häll smeten i den smorda och bröade springformen.

Grädda sockerkaksbottnen på nedersta falsen 30-35 minuter. Om dtårtbottnen börjar bli mörk kan man lägga en bit aluminiumfolie över de sista 5-10 minuterna.

Låt kakan svalna en stund innan den tas ur formen och läggs på bakgaller. Man kan behöva en vass kniv för att den ska lossna.

No comments:

Post a Comment